Tross en travel innspurt mot sommeren, Piteå turnering, Millionfisken og avvikling på jobb - var 21 personer fra virksomheter i Gratangen, Narvik og Salangen representert under studieturen i Lavangen 28. juni.
Formålet med slike studieturer fremover, blir å bygge nettverk og dele innsikt mellom virksomhetene i regionen. De første turene blir å gå til Lavangen, Narvik, Gratangen og Salangen. Leser du dette og representerer andre kommuner, er du selvsagt velkommen til å delta.
Første besøk var hos Fjellkysten Gjestehus.
Tor Lyngmo innledet dagens første foredrag, og fortalte sin historie om opp- og nedturer. Fjellkysten har til i dag utviklet flere produkter for sine gjester, og er de eneste i Nord-Norge med uglesafari. Produktene som Fjellkysten fortsetter å utvikle, bygger på de styrkene Gjestehuset finner naturlig rundt seg.
Over inngangen til resepsjonen hadde Tor utviklet et Nordlysrom, som forenkler gjestenes jakt på nordlyset. Hvorfor gå ut og lete etter nordlyset, når du vente på nordlyset inne.
En viktig avgjørelse Tor måtte ta under oppstarten, var valget mellom å satse på matservering eller overnatting. Tor valgte å fokusere på overnattingsgjester. I ettertid ga avgjørelsen Tor muligheten å tenke mer langsiktig og bygge Fjellkysten stein-for stein.
Måten Tor fortsetter å utvikle Fjellkysten på, forteller oss om en virksomhet med fokus på lønnsomhet. Når driften suppleres med innovative produkter og aktiviteter, blir det interessant å følge Fjellkysten Gjestehus i tiden fremover.
Besøk: http://www.fjellkysten.no/ eller Facebook: Fjellkysten Gjestehus
Lauvanger Mikrobryggeri var andre destinasjon på turen.
Reidar Røkenes har bygget Mikrobryggeriet stein- på stein, noe som bidro sterkt til at de ble kåret til Norges åttende beste øl. Gode produkter har gjort Lauvanger til en produsent for Markomeannu, Fjellkysten Gjestehus og flere andre aktører.
Innfallet om å starte et mikrobryggeri kom under en tur til Oslo, hvor mikropubene ofte var full av mennesker, mens puber med vanlig øl stod tomme. I dag brygger Lauvanger 15.000 liter øl per år, men har kapasitet til å brygge 100.000 liter.
Reidar sier, "vi har et mål om å brygge 50.000 liter øl, da har vi en solid drift av mikrobryggeriet". Arbeidet fremover blir å øke distribusjon, men det tar tid å komme frem hos de forskjellige aktørene.
Studiegruppen fikk også omvisning på bakrommet, hvor Reidar Røkenes forklarte oss gjæringsprosessen og hvilket utstyr de bruker under bryggeprosessen. Lauvangers smaksprøving av deres syv ølsorter ble godt likt hos deltakerne, og dette sier oss at Lauvanger Mikrobryggeri blir å se i mange butikker fremover.
Besøk: http://lauvanger.no/ eller Facebook: Lauvanger Mikrobryggeri
Siste destinasjon på studieturen var Lapphaugen Turiststasjon.
Kveldssolen tok oss imot når vi svingte inn til den erverdige Turiststasjonen. Bedriften har blitt drevet gjennom fire generasjoner, og Heidi Lundberg er daglig leder i dag.
Under presentasjonen presiserte Heidi Lundberg, at du trenger ikke utvide, utvikle og skalere opp - for"du kan være lykkelig som liten".
Fokuset hos Heidi ligger derimot på å utvikle aktiviteter, som er i henhold til det kundene ønsker. De introduserer i nærmeste fremtid kanoturer, som gjør det mulig for deg å oppleve naturen rundt Lapphaugen på en spektakulær måte.
Kontiuniteten Lapphaugen tilbyr sine kunder, er også avgjørende når de arrangerer noe. Heidi kunne fortelle at deres populære søndagsmiddag, ofte består av 95% eksisterende kunder. Folk vet at Lapphaugen er åpen, og at de leverer et godt produkt. Elgburgeren deres er verdt et besøk.
Besøk: http://lapphaugen.no/ eller Facebook: Lapphaugen Turiststasjon
Studieturene arrangeres for deg som jobber med næringsliv i regionen. Så bli med til Narvik i begynnelsen av September.