Hele regionen samlet på Brattberg

Tirsdagens næringsmøte på Brattberg ble av det historiske slaget.

50 personer samlet
31.01.201816:05 Gratangen Næringsforum

Takk for at du kom på gårdagens næringsmøte.

 

Veggene i Astafjord Slakteri sin storstue nærmest bulet utover, da nærmere 50 personer var tilstede. Ikke før hadde de fremmøtte fått satt seg, så var det plutselig lunsj!

Tiden går fort i godt lag - sier de.

 

Tirsdagens næringsmøte på Brattberg ble av det historiske slaget.

 

1: Starten på utviklingen av Brattberg de 10 siste årene - hadde ikke vært mulig - viss det ikke var for et politisk initiativ tidlig på 2000-tallet.

2: GNF kan ikke finne frem til lignende samlinger, mellom lokalpolitikere og næringsliv i nyere tid.

3: Du tok deg tid til å komme, og det betyr vanvittig mye.

 

 

Spesielt morsomt var deres gode mottakelse av ungdommen, og flere fikk besvart sine spørsmål tilknyttet de unges syn på bosetting-og arbeidshverdagen i kommunen. Jonas Strand understreket at selv om kommunen og næringslivet er flink på tilrettelegging, så må unge ta initiativ selv. I nyere tid er både KUiK filmen, kontorfellesskap på Eliborg og etablering av grillbu på Foldvikøya, veldig gode eksempler på ungdom med handlingskraft.

 

Skal en bedømme tilbakemeldingene fra aktører og kommunestyre, så ga næringsmøtet mersmak, og GNF skal jobbe godt fremover for å samles på nytt. Det er mange bransjer i kommunen som har mye spennende på gang, og alle ser hva vi kan få til - viss vi samles og jobber sammen. GNF skal ta for seg flere bransjer fremover, og din deltakelse blir igjen viktig.

 

Et skjema sendes ut i disse tider, og GNF ber deg innstendig om å komme med tilbakemeldinger. Dette gjør vi for å konkretisere tematikken som ble tatt opp, slik at møtet går fra å være en møteplass - til å bli oppgaver aktører og politikere kan jobbe ut fra.

 

 

 

Hva hadde foredragsholderne til felles? De har alle investert i kommunen.

 

De har investert ressurser - Jensen entreprenør ansatte ny ingeniør nylig, ekspanderer sin kompetanse og satser videre.

 

De har investert kapital - FORTE Narvik er på eiersiden ifb med Brattberg

 

De har investert tid - Jonas Strand og flere ungdommer har brukt mye tid på grillbua i Foldvik,søkt støtte og arrangerer sammenkomster frivillig.

 

 

Alle som holdt foredrag på næringsmøtet investerte sin tid i å formidle et budskap, og gjorde at vi fikk en god start på 2018. Nå er det opp til oss å jobbe fremover, ta tak, og gjøre det beste ut av næringsmøtet rundt blå sektor.

 

Takk til Astafjord Slakteri for lokale.

Takk til omstillingsprogrammet SPIRE for tilrettelegging.

Takk til foredragsholderne for gode innlegg.

 

Vel møtt til neste samling,

vennlig hilsen

Gratangen Næringsforum.

SPIRE
Knut-Erik Rekstad
SPIRE